Wednesday, March 26, 2014

[Banana Recipes] How to make Banana Cake with Whipped Cream Cheese Frosting?

Banana Cake with Whipped Cream Cheese Frosting

This delicious banana cake is super moist, tender, and can be served for dessert or brunch. The whipped cream cheese frosting is fluffy, creamy, light, and spoon lickin’ good! Cake stays moist for a few days in airtight container.
From: Chew Out Loud
Recipe type: dessert, brunch
Serves: 16-20
Ingredients
For the Cake:
4 medium bananas, very ripe
4 tsp lemon juice
1½ cups whole milk
3 cups all-purpose flour
1½ tsp baking soda
¼ tsp table salt
¾ cup (1.5 sticks) salted butter, softened
2 cups white sugar
3 large eggs, room temp
1 TB pure vanilla extract
For the Frosting:
1 (8oz) pkg. regular cream cheese, softened
1 to 1½ cups powdered sugar (Depending on how sweet you want it. I use 1 cup)
⅛ tsp table salt
1 tsp pure vanilla extract
1½ cup heavy whipping cream
Other: Optional sprinkles, nuts, or chocolate chips for garnish
Directions
Preheat oven to 350F, with rack on lower middle or middle rack.
Generously grease and lightly flour a 9×13 glass pan (if you use metal, please adjust for less baking time.)
In a small bowl, mash bananas well, and set aside.
In a separate bowl, combine whole milk with lemon juice. Let sit at room temp.
In a medium bowl, combine the flour, baking soda, and salt. Whisk well, and set aside.
In the large bowl of a stand mixer with paddle attachment, combine butter and sugar, and blend on medium until light and fluffy; approx 2-3 min. Add the eggs and vanilla. Beat just to combine.
Add in half of the flour mixture, blending on on medium-low just to combine. Add in half the milk mixture, blending just to combine. Repeat with remaining flour mixture and milk mixture.
Gently stir in the mashed bananas by hand, just until batter is fully incorporated. Do not overmix.
Using rubber spatula, scrape down bowl sides and scrape batter into prepared pan. Bake in preheated oven 50-55 minutes, or until toothpick inserted in middle comes out with a few tender crumbs attached. Let cake cool completely in pan on wire rack.
To Make the Frosting: Beat softened cream cheese with powdered sugar, salt, and vanilla until mixture is smooth and creamy. In a cold metal bowl, beat cold heavy whipping cream until it maintains stiff peaks. Gently fold the whipped cream into the cream cheese mixture, until fully combined. Keep chilled until ready to frost cooled cake.


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No tenía planeado hacer un pastel de banano esta semana. Sólo habíamos terminado una cena temprana una noche. Esposito y uno de nuestros chicos engañado apagado para el entrenamiento de baloncesto. Estaba disfrutando de un poco de tiempo con mis otros dos hijos; una rareza para estar seguro.
Todavía era temprano. Yo no quería limpiar la cocina todavía y estaba haciendo todo lo posible para evitarlo.
Así que las palabras se salió de mi lengua antes de que lo sabía: muchachos, ¿quieres cocinar algo delicioso?
Sí, vamos a hacer más de un lío de cocina! A preocuparnos por los platos más tarde. Así fue cómo este pastel de banano...
Cuando usted está horneado en un capricho espontáneo, sea en la despensa debe ser suficiente. Sabía que debía administrar esos plátanos maduros waayy que teníamos, así que nos quedamos con la ruta.Cuando usted está horneado en una restricción de tiempo, rápida ' n fácil es el único camino a seguir. Este pastel de banano no podría ser más fácil. O más rápido. Los chicos y yo literalmente atizó el bateador y lo tiró en el horno antes de la hora del baño.
No tenía planeado a las heladas la tarta que no planeaba hacer. Pero este glaseado de queso crema batida es mi debilidad. Ya tenía los ingredientes en la nevera. ¿Cómo puedo decir no a este glaseado de queso crema batida aireado, esponjoso, perfecto?
Este pastel de banano es tan tierno y húmedo como vienen. Es suave, mullido, un poco densa y muy tierna. Los plátanos verdaderamente brillan en este pastel, con un sabor a banana grande en cada bocado feliz.
El glaseado de queso crema batida casi lleva la palma. Perdón por el juego de palabras. Este ligero y esponjoso helar hace cualquier postre sobre la luna. No demasiado dulce, ni demasiado grueso. Sólo una acolchadas suave, derrite en tu boca manta que realza el pastel en un camino cercano-su-ojos-mmm.
Obviamente me encanta merengues crema batidas: doble pastel de Chocolate con nata de Kahlua fue uno de mis primeros mensajes (claramente), pero sigue siendo mi favorita absoluta de chocolate alguna vez.
Esponjoso pastel amarillo con Chocolate crema batida helar cuenta con mi favorito glaseado de chocolate de todos los tiempos.
Si dejas fuera de la cobertura (o no) este pastel de banano llano hace un desayuno impresionante. ¿Pastel para desayunar? Sí, hacemos eso.
¡ Disfrute!
Source: Chew Out Loud, cake portion adapted from Food.com

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